Skip to main content

FAQ's

 • WAT IS HET AXE-EFFECT PRECIES?

  Het AXE-effect is de (OK, lichtjes overdreven) reactie van vrouwen wanneer ze een man met AXE ruiken. Het merk staat bekend om deze slogan, maar let wel: het AXE-effect betekent niet dat onze producten een tovermiddel zijn waardoor vrouwen massaal om een man heen zwermen wanneer hij een kamer in loopt. Natuurlijk kunnen de verzorgingsproducten van AXE mannen helpen om er goed uit te zien en te ruiken en zich top te voelen, maar we kunnen niet alles. De rest is aan jullie mannen zelf.
 • HOE KAN IK STALEN VAN AXE-PRODUCTEN KRIJGEN?

  Kijk regelmatig op de website voor stalen en speciale aanbiedingen. AXE werkt ook samen met veel van je favoriete winkels die stalen aan consumenten verdelen/ Soms bieden websites die niet van Unilever zijn, promotieartikelen, stalen, waardebonnen enz. voor onze producten aan. Wij zijn echter op geen enkele wijze verantwoordelijk voor de inhoud hiervan noch kunnen wij de geldigheid van deze aanbiedingen garanderen.
 • WAAR KAN IK HET BEST MIJN FAVORIETE AXE-PRODUCTEN KOPEN?

  AXE-producten worden in drogisterijen en supermarkten in het hele land verkocht. We zouden graag willen dat al onze producten in alle winkels beschikbaar zijn, maar schapruimte en vraag beperken soms het aantal artikelen die een winkelier heeft. Als je een bepaalde variant niet kan vinden, probeer dan de winkelzoeker bij ieder product op de website, die je naar een winkel bij jou in de buurt verwijst. Als je het product nog steeds niet kan vinden, bel dan ons gratis klantenservicenummer op je verpakking van maandag tot en met vrijdag van 8u30 tot 18u, waar we je graag verder helpen.
 • IK HEB EEN GEWELDIG IDEE DAT IK GRAAG MET JULLIE BEDRIJF WIL DELEN. HOE KAN IK DIT DOEN?

  KLIK HIER voor informatie over het indienen van ideeën.
 • HOE KAN IK MEER INFORMATIE KRIJGEN OVER JULLIE PRODUCTEN?

  Klik hier voor meer informatie over AXE stylingproducten. Klik hier voor meer informatie over AXE Bodywash. Klik hier voor meer informatie over AXE bodyspray. Klik hier voor meer informatie over AXE Anti-Transpirant. Klik hier voor meer informatie over AXE fragrance.
 • WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN DEODORANT EN EEN Anti-Transpirant?

  Zweet is van zichzelf geurloos, maar bacteriën die altijd op je huid zitten, zorgen voor het ontstaan van zweetgeur. Een deodorant gaat de geur tegen terwijl een Anti-Transpirant transpiratie zelf tegen gaat. Door transpiratievocht te voorkomen werkt een Anti-Transpirant ook als een deodorant. Een deodorant werkt enkel tegen geurtjes, maar is niet of nauwelijks actief als Anti-Transpirant. Klik hier voor meer informatie.
 • BEVATTEN DE PRODUCTEN VAN AXE DIERLIJKE BIJPRODUCTEN?

  Alle producten met glycerol en/of stearinezuur (glycerine & stearic acid) bevatten dierlijke bijproducten. Sterinezuur wordt gemaakt van rundertalg en glycerol wordt synthetisch bereid of wanneer het van natuurlijke oorsprong is van rundertalg of kokosnoot.
 • ZIJN DE PRODUCTEN VAN AXE GLUTENVRIJ?

  Gewoonlijk testen we onze producten niet specifiek op de aanwezigheid van gluten, een plakkerig eiwit dat in sommige graansoorten als tarwe voorkomt. Er kunnen gluten zitten in producten die derivaten van tarwe, haver, rogge en gerst bevatten. Bij de etikettering van onze producten volgen we de richtlijnen van de Internationale nomenclatuur van cosmetische ingrediënten (INCI). Als we dus een bestanddeel uit graan, zoals tarwe, haver, rogge en/of gerst gebruiken, worden deze namen op het etiket vermeld, bijv. gehydroliseerde tarweproteïne (Hydrolyzed Wheat Protein). Als je deze naam op het etiket aantreft, is het materiaal afgeleid van tarwe en kan het product dus gluten bevatten. Voor overige vragen over bepaalde bestanddelen adviseren we je een arts te raadplegen of het gebruik van producten voor persoonlijke verzorging met graanderivaten nadelige symptomen kan veroorzaken.
 • HOE KAN IK DONATIES VAN UNILEVER KRIJGEN?

  Indien je een verzoek hebt met betrekking tot donaties kan je je richten tot onze Unilever Careline.
 • WAT IS HET BELEID VAN AXE I.V.M. DIERPROEVEN?

  Dierproeven zijn een omstreden kwestie, en er zijn sterke en uiteenlopende meningen over de noodzaak van dierproeven voor de ontwikkeling van nieuwe consumentenproducten, en vooral cosmetica. Unilever moet diergegevens verstrekken die aan de veiligheidsvoorschriften van verschillende landen wereldwijd voldoen. Daar waar we wettelijk verplicht zijn dierproeven te laten uitvoeren, zorgen we ervoor dat er zo min mogelijk dieren worden gebruikt. Unilever zet zich in voor de afschaffing van dierproeven voor haar activiteiten en loopt vooraan in het onderzoek naar dierproefvrije methoden om de veiligheid voor consumenten te testen. Op dit moment zijn er nog enkele dierproeven nodig voor de vervaardiging van innovatieve producten waar de consument wat aan heeft en die op de markt moeten kunnen concurreren. Bij Unilever is een dierproefvrije aanpak de norm. De meeste van onze producten bereiken de consument zonder dat er bestanddelen op dieren zijn getest. We testen niet onze producten zelf op dieren (proeven worden uitgevoerd op individuele bestanddelen), en we voeren geen dierproeven uit in onze eigen laboratoria (alle studies worden uitgevoerd in laboratoria van derden). Een aantal landen voert nog steeds dierproeven uit in staatslaboratoria. Samen met lokale autoriteiten werken we aan de invoering van dierproefvrije methoden. Kijk voor meer informatie op.
 • JULLIE NOEMENT HET EEN DRY SPRAY. WAT MAAKT DIT PRODUCT DROOG?

  Dry Spay bevat geen water of alcohol, wat voor een vochtig en koel effect kan zorgen. Onze technologie droogt direct op voor een schoon gevoel wanneer je het op 15 cm afstand van je oksel spuit.
 • IS DRY SPRAY EEN Anti-Transpirant OF EEN DEODORANT?

  Beide! Dry Spray is een Anti-Transpirant die tegen transpiratievocht beschermt en een deodorant waardoor je de hele dag door fris blijft ruiken.
 • WAT IS HET RECYCLING- EN HET MILIEUBELEID VAN AXE?

  Omdat we het belang van het behoud van natuurlijke hulpbronnen erkennen, zetten AXE en Unilever zich in voor een aantal programma's gericht op de aanpak van een aantal milieukwesties. Dit varieert van biologische afbreekbaarheid tot recycleren. We nemen actief deel aan coalities binnen de industrie en handelsorganisaties die zich bezig houden met de oplossing voor het probleem van vast afval. We hebben een centrum opgericht dat zich enkel bezig houdt met het ontwikkelen en testen van nieuwe verpakkingsmaterialen en -concepten. Inspanningen van het bedrijf om vast afval te verminderen bestaan uit recyclagesprojecten, verpakkingen die gerecycleerd kunnen worden en het gebruik van gerecycleerde materialen. Onze wetenschappers onderzoeken ook een hele reeks productformules en -bestanddelen om hun milieuvriendelijkheid te waarborgen.
 • HOE MOET IK EEN DRY SPRAY Anti-Transpirant VAN AXE GEBRUIKEN?

  Telkens goed schudden voor gebruik. Draai de dop. Houd op 15 cm afstand van je oksel. Alleen onder je oksel spuiten.
 • HOE LANG KAN IK MIJN AXE-PRODUCTEN BEWAREN EN HOE KAN IK ZE HET BEST BEWAREN?

  Je AXE-producten blijven minstens 2 jaar op hun best en fris als ze op kamertemperatuur worden bewaard. Bewaar je producten altijd op kamertemperatuur om je producten zo lang mogelijk werkzaam en fris te houden. Bewaar producten niet boven de 50 graden Celsius.
 • BELANGRIJKE TERUGROEPACTIE WEGENS PRODUCTVEILIGHEID: Axe luidspreker

  Een beperkt aantal exemplaren van de exclusieve luidsprekers in het Axe-geschenkpakket "Axe Dark Temptation with exclusive floating speaker" vertoont een defect waardoor de USB-kabel oververhit kan geraken bij het opladen van de luidspreker. Voor Unilever is de veiligheid van de mensen die onze producten kopen en gebruiken altijd een topprioriteit. Wij roepen dit product daarom uit voorzorg terug en voeren in overleg met de leverancier een grondig en diepgaand onderzoek. Wij verzoeken uitdrukkelijk om de oplaadkabel en de luidspreker niet te gebruiken. De terugroepactie betreft uitsluitend de luidsprekers in het geschenkpakket Axe Dark Temptation with exclusive floating speaker met barcode: CE 8710447348550. De verzorgingsproducten in dit geschenkpakket zijn volstrekt veilig voor gebruik! Ook alle andere Axe-producten zijn perfect veilig. Indien u in het bezit bent van één of meer van de betrokken luidsprekers, of indien u meer informatie wenst, dan vragen we u om contact op te nemen met de Axe Consumentenservice via het telefoonnummer: 078 - 15 22 15 (verlaagd tarief).